Red Bull Racing Can 2012

A tavalyi stop-motion trailer annyira tetszett az osztrák vezetésnek, hogy idén már minket kértek meg arra, hogy elkészítsük a videó nemzetközi beharangozásást. Tehát ezt az anyagot világszerte több Red Bull is fogja használni az esemény promótálására.

Az idei videó nagyjából 90%-ban stop-motion technikával készült. Ráadásul nagy fejlődést jelentett, hogy az összes jelenet 25 képkocka per másodperccel lett fotózva, ami azért nem kis szó ha azt nézzük, hogy van amikor 1 órába is beletelik mire két kép között átállunk. A teljes projekt a forgatókönyv ötleteléstől kezdve a végső leadásig nagyjából 2 hónapot vett igénybe, amiből a nettó munkaidő 1 hónap volt, ráadásul a forgatás két hete napi 16 órás munkanapokkal telt. Úgy hisszük a végeredmény magáért beszél, és megérte a fáradozást. :)

A Racing Can lényegében arról szól, hogy Red Bullos dobozokból kell karosszériát építeni kis RC kocsiknak. Az egyetemistáknak szóló rendezvény kiváló alkalom volt, hogy a fiatalok megcsillogatassák kreativitásukat, amelyből csillagos ötösre vizsgáztak a látottak alapján.

A forgatásról készült werk fotókat itt lehet megnézni.

Stáb:
Forgatókönyv: Papp Gergely & Papp Zoltán
Rendező: Papp Gergely & Papp Zoltán
Rendezőasszisztens: Irsai Hortenzia
Vágás, Hang és Vizuális FX: Papp Zoltán
Modelles: Korányi Bálint & Papp Gergely
Tárgyanimátor: Irsai Hortenzia
Zene: Bojkovszky Zsolt, Gábriel Sándor & Nagy Zsolt

Feltöltés dátuma: 2011.03.18.

Megrendelő: Red Bull GmbH.